Dr. Harvey Karp, a szerző

A Kaliforniában jelenleg is prak­tizáló Dr. Harvey Karp 25 éves gyermekgyógyászati tapasztalattal rendelkezik. Több ezer kis páciensével való kapcsolata, valamint számos antropológiai kutatás után alkotta meg azt a módszert, amely még a legnyű­gösebb kisbabát is megbékíti.

Dr. Karp ismeri, szereti és érti a csecsemőket. Szórakoztató illusztrációkon és elgon­dolkodtató történeteken keresztül mutatja be, hogyan kell egy újszülöttet úgy gondozni, hogy az számára (és számunkra is) a legmegfelelőbb legyen.

Elismert csecsemő- és gyermek-egészségügyi szakértő, és szaktekintélynek számít szoptatási kérdésekben is. Több könyve jelent meg a témában, melyeket több millió példányban vásároltak meg: az első a The Happiest Baby on the Block, a második a The Happiest Toddler on the Block és egy könyv az alvásról, a The Happiest Baby Guide to Great Sleep (magyarul A legboldogabb baba és A legboldogabb kisgyermek címmel jelentek meg, a harmadik kötet egyelőre még várat magára).

A csecsemősírás és a kólika kapcsolatának tanulmányozásában elért kutatási eredményei jóvoltából dr. Karp 1981-ben elnyerte a tekintélyes Ehrmann-ösztöndíjat. Dr. Karp a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) orvosi fakultásán a gyermekgyógyászat tanszék adjunktusa, akinek Santa Monicában magánpraxisa is van.

Dr-Harvey-Karp